BDSM

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen. Of het nou in een film was of in een wild verhaal van een vriend(in), of zelfs in de vorm van fetisj looks op de catwalk. BDSM is bijna niet meer uit de hedendaagse sexcultuur weg te denken. Ben je door die spannende prikkels nieuwsgierig geworden? Wacht dan niet langer en ga aan de slag met deze tips voor BDSM voor beginners!

Spring niet meteen de diepte in

BDSM staat voor Bondage & Discipline, Domination & Submission, Sadism & Masochism. Dit klinkt heel heftig en dat is het stiekem ook wel. Begin dus rustig en focus je vooral op het inlezen over en ontdekken van de wondere wereld van BDSM. Het is belangrijk om te weten wat je wilt doen en hoe je dit doet. Daarnaast kan een ‘spel’ niet plaatsvinden voordat al die voorkeuren besproken zijn met degene met wie je aan de slag gaat. Openheid en eerlijkheid zijn essentieel.

Dominant of gehoorzaam?

Ga je voor de allereerste keer aan de slag, kijk dan eens naar wat de Domination & Submission verhouding inhoudt. Neem jij graag de leiding of geef je jouw vrije wil liever weg? Het kan heel spannend zijn om de touwtjes in handen te hebben of juist om jezelf volledig aan een ander over te geven. Speel hiermee. Dit kan voor en tijdens de sex, maar zelfs ook tijdens dagelijkse bezigheden. Tast af waar jij opgewonden van raakt, zodat je zeker weet dat je er helemaal voor kan gaan in de slaapkamer.

Sexspeeltjes

Wil je met speeltjes en attributen aan de slag? Dan is bondage een heel leuke eerste stap in de BDSM-wereld. Denk aan het gebruiken van een blinddoek of handboeien. Simpel, veilig en niet meteen te veel van het goede. Zweepjes, tepelklemmen en bondagetouw zijn ontzettend opwindend om te gebruiken, maar werk daar op langzame wijze naartoe. Steeds een stapje verder gaan is een hele goede manier om de spanning op te bouwen. Ga eens naar een sexshop en schaf een bondage beginnerskit aan. Experimenteer met het wegnemen van zicht, beperking in beweging en het op scherp zetten van de zintuigen.

Aan de slag met BDSM

Begint het vuurtje al te branden? Dan begin jij met deze 5 pointers binnen no-time aan een BDSM-avontuurtje!

bdsm voor beginners

Aan

1. Heldere geest

Zorg ervoor dat jullie beiden nuchter zijn. Het gebruik van drugs en alcohol kan rare dingen met het brein doen. Een heldere kijk op de situatie is noodzakelijk tijdens BDSM. Je wilt tenslotte alles zo intens mogelijk ervaren. Vooral in de beginfase is het een leerzame ervaring omdat je bezig bent met ontdekken wat je fijn vindt en waar jouw grenzen liggen. Doe dit bewust!

2. Code woorden

Spreek codewoorden af. ‘Groen’ is top! Als de dominant tussendoor peilt hoe het met de onderdanige gaat en er wordt met ‘Groen’ geantwoord verloopt alles van een leien dakje. ‘Oranje’ wordt gebruikt in het geval dat het spel iets te snel gaat of de handelingen net te heftig zijn. ‘Oranje’ geeft dan aan dat het allemaal iets milder mag. ‘Rood’ staat gelijk aan onmiddellijk stoppen. Als het spel niet meer leuk is, de prikkels te heftig zijn of het emotionele aspect hoog oploopt dan kan met ‘Rood’ alles direct worden onderbroken. Je BDSM-partner moet hier te alle tijde naar luisteren.

3. Comfortabele setting

Creëer een fijne omgeving. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat jij opwindend vindt. Wil jij graag in de slaapkamer beginnen, maak het daar dan comfortabel, knus en gezellig. Steek kaarsen aan, zorg dat het beddengoed lekker fris ruikt en gooi eventueel een nepbontje over het bed heen. Als er sensualiteit in de lucht hangt, draagt dit enorm bij aan de sfeer van het spel.

bdsm voor beginners

4. Georganiseerde BDSM-speeltjes

Voorbereiding is handig, vooral als je met speeltjes aan de slag gaat. Nadat je besproken hebt wat je wilt uitproberen, heb je de juiste tools nodig. Zorg dat je weet hoe je de BDSM-toys veilig gebruikt. Leg alles netjes klaar. Die Red Room in Fifty Shades of Grey is niet voor niets zo georganiseerd… Zet een tafeltje of poef neer in de ruimte waar je aan de slag gaat en stal al die stoute attributen uit.

5. Omarm de kink in jezelf

En dan gaat het gebeuren… geef je over aan het moment! Het is een spelletje. Natuurlijk kan het heel diepe emoties met zich meebrengen, maar onthoud dat het vooral heel erg leuk hoort te zijn. Houd continu een open mind. Schaam je niet voor jezelf, je partner, of de dingen waar jullie mee bezig zijn. Het kan de band met jezelf en met hem of haar op prachtige wijze versterken. Dus geniet met volle teugen van dit nieuwe avontuur!

WORD OOK LID VAN ONZE DIRTY GROEP.