De brute moord op de 8-jarige Cherish Perrywinkle liet een litteken achter in de rechtszaal.

Informatie over de brute moord op de 8-jarige Cherish Perrywinkle door het toedoen van een veroordeelde pedofiel.
Op 21 juni 2013 werd Cherish Perrywinkle uit een winkel gelokt door Donald Smith, die haar vervolgens zo bruut verkrachtte en vermoordde dat de foto’s van het plaats delict tijdens zijn proces de jury tot tranen brachten.

@Openbaar platform
Cherish Perrywinkle werd vermoord door een veroordeelde pedofiel die enkele weken eerder uit de gevangenis werd vrijgelaten.
Op 21 juni 2013 werd de 8-jarige Cherish Perrywinkle uit Jacksonville, Florida, ontvoerd uit een plaatselijke winkel tijdens het winkelen met haar moeder – door een vreemdeling die aanbood kleren voor hen te kopen.
De man, een 56-jarige man genaamd Donald James Smith, had Perrywinkle en haar moeder voor het eerst benaderd in een goedkope winkel waar hij hen overhaalde om met hem mee te gaan naar de nabijgelegen winkel, waar hij de familie zou trakteren op McDonald’s en een paar nieuwe outfits.
Wat er daarna gebeurde, was onuitsprekelijk.
Tijdens de rechtszaak van Smith, brachten de foto’s van het plaats delict waarop het verminkte lichaam van Perrywinkle zichtbaar was de jury tot tranen. Ze was zo wreed verkracht en vermoord dat de forensisch patholoog anatoom om een onderbreking van het proces vroeg.
Misschien nog erger: het gruwelijke einde van Cherish Perrywinkle had misschien vermeden kunnen worden.
Cherish Perrywinkle werd voor de ogen van haar moeder ontvoerd.

@Het Openbaar Ministerie


CCTV-beelden van Donald Smith, Cherish Perrywinkle, en haar moeder in de winkel.
Cherish Perrywinkle werd geboren in een chaotische omgeving. Haar moeder, Rayne Perrywinkle, en haar vader, Billy Jerreau, waren verwikkeld in een voogdijstrijd na hun scheiding die pas in 2010 werd afgerond. Rayne Perrywinkle kreeg de volledige voogdij over haar dochters Destiny, Neveah en Cherish.
Volgens Robert Wood, die de voogdij beoordelaar was in de zaak, vreesde hij voor de veiligheid van Cherish Perrywinkle onder de voogdij van haar moeder en hij uitte zijn bezwaren in de rechtbank. Hij voerde aan dat Rayne Perrywinkle een onstabiele omgeving voor haar kinderen creëerde terwijl ze bij haar vriend en vader van Neveah, Aharon Pearson, woonde.
Deze chaotische omgeving droeg bij aan de gebeurtenissen die uiteindelijk resulteerden in de ontvoering en moord op Cherish Perrywinkle.
Op 21 juni 2013 gingen Cherish Perrywinkle, haar moeder en haar twee zussen naar een plaatselijke goedkope winkel. Daar kwamen ze Donald James Smith tegen, een veroordeelde pedofiel die sinds 1993 op het openbare register van zedendelinquenten stond. Hij was slechts 21 dagen voor die noodlottige dag uit de gevangenis vrijgelaten na beschuldiging van kindermisbruik.

@Staat advocatenkantoor

Huiveringwekkende CCTV-beeld van Perrywinkle en Smith bij de winkel.

Smith zag dat Rayne Perrywinkle moeite had met het betalen van de kleding van haar kinderen, en waarna hij aanbood om kleding voor hen te kopen bij een nabijgelegen winkel met een cadeaubon die hij en zijn vrouw nooit gebruiken. Hij verzekerde Rayne Perrywinkle dat zijn vrouw hen in de winkel zou ontmoeten.

Rayne Perrywinkle getuigde later dat ze aanvankelijk sceptisch was over het voorstel van Smith, maar uiteindelijk toegaf omdat hij zei dat hij een vrouw had en omdat haar kinderen dringend kleren nodig hadden die ze zich niet kon veroorloven.

Tegen 22.00 uur was de vrouw van Smith – die niet bestond – er nog steeds niet, en de kinderen van Rayne Perrywinkle hadden allemaal honger. Smith bood aan om voor iedereen een maaltijd te kopen bij de McDonald’s terwijl Perrywinkle wachtte – en nam Cherish mee.

Dit was de laatste keer dat iemand haar levend zag.

Rayne Perrywinkle zoekt tevergeefs naar haar kind.

@Het Openbaar Ministerie

Smith en Perrywinkle verlaten de winkel.

Rond 23.00 uur realiseerde Rayne Perrywinkle zich dat noch Donald James Smith noch Cherish Perrywinkle waren teruggekeerd. Ze leende een mobiele telefoon van een medewerker en belde de politie om aangifte te doen van ontvoering. Dit was haar verwoede uitleg aan de autoriteiten:

Ik hoop dat hij haar nu niet verkracht … We zijn hier waarschijnlijk twee uur, en ze kwam niet opdagen. Ik heb een kar vol kleren waarvan hij zei dat hij die zou betalen. Ik had een slecht gevoel. Ik wil mezelf knijpen omdat dit te mooi is om waar te zijn. Ik ben bij de kassa maar hij is er niet. Mijn meisjes hebben zo hard kleding nodig. Daarom liet ik het hem doen.

Zes uur nadat Rayne Perrywinkle het alarmnummer belde, stuurde de politie een Amber Alert uit voor Cherish Perrywinkle. De Amber Alert bereikte Smiths kamergenoot, een man die alleen geïdentificeerd werd als ‘Charlie’. Hij belde de politie om hen alle informatie te verstrekken die hen zou kunnen helpen hem te vinden – en hopelijk ook het kleine meisje.


@Politie hand-outSmith werd op 22 juni 2013 gearresteerd toen de politie zijn witte busje zag op de snelweg.

Rond 9.00 uur de volgende dag zag een officier Smith’s busje op de snelweg. Agenten hebben hem toen gearresteerd. Tegelijkertijd belde een tipgever naar 911 om te melden dat hij Smith’s busje in de buurt van de Highland Baptist Church (kerk) had gezien.

Het was in de kreek achter die kerk waar de politie een traumatiserende ontdekking deed.

Cherish Perrywinkle werd gevonden in de kreek en droeg nog steeds dezelfde jurk als de avond ervoor. Haar verminkte lichaam zat onder de kneuzingen en mierenbeten, alsmede bloedingen en kapotte bloedvaten rond haar nek waar ze was gewurgd.

De autopsie toonde aan dat ze was verkracht voorafgaand aan haar moord, een stomp trauma aan de achterkant van haar hoofd had opgelopen en werd gewurgd met wat leek op een T-shirt. Dit was gebeurd met zo’n kracht dat ze begon te bloeden uit haar ogen, tandvlees, en neus.

Smith’s moord liet een litteken achter in de rechtszaal.Beelden waarop Smith zijn misdaden bekend, ondanks dat hij onschuldig pleit in de rechtszaak.

In wat een van de meest spraakmakende zaken uit de regio Jacksonville bleek te zijn, werd Smith uiteindelijk beschuldigd van de moord met voorbedachten rade, ontvoering en verkrachting van Cherish Perrywinkle.

Het proces, dat pas in 2018 plaatsvond, was traumatiserend voor alle betrokkenen. Bij het presenteren van het bewijs moest de forensisch patholoog anatoom een pauze nemen en brak de jury in tranen uit.

De arts die de autopsie uitvoerde, beschreef hoe Perrywinkles anatomie was verstoord door de kracht waarmee Smith haar had verkracht. Ze voegde eraan toe dat het de 8-jarige vijf minuten zou hebben gekost om te sterven terwijl ze werd gewurgd. Na haar getuigenis verzocht ook zij even om een pauze voor de rechtszaal.

“Cherish stierf niet snel, en ze stierf niet gemakkelijk. In feite was haar einde een wrede en gemartelde dood” zei de officier van justitie.

Beelden van Donald Smith waarin hij ter dood veroordeeld wordt en Rayne Perrywinkle’s reactie.

De tweede dag van het proces kwamen geheime opnames van de gevangenis van Smith aan bod. In de opnames hoor je Smith praten met gevangenen over een groep van 12- en 13-jarige meisjes die de gevangenis hebben bezocht. “Dat is precies in mijn straatje, daar, dat is mijn doelwit” zei hij. “Ik zou haar graag tegenkomen bij de winkel.

Toen voegde hij eraan toe: “Cherish had een kont… ze had veel voor een blank meisje.

Verdere opnames onthulden hoe Smith van plan was om tijdens zijn proces een waanzinverdediging te gebruiken. In een telefoongesprek met zijn moeder kan men Smith horen die haar vraagt om een kopie van de “DSM IV” – een gids voor psychische stoornissen – zodat hij kan oefenen om geestelijk ziek over te komen in de rechtszitting.

Hij voegde eraan toe dat hij hoopte ter dood te worden veroordeeld in plaats van een levenslange gevangenisstraf, omdat hij bang was dat zijn medegevangenen hem zouden vermoorden.

Smith kreeg wat hij wilde. Het kostte de jury slechts 15 minuten om Smith schuldig te verklaren. In Florida wordt echter beroep aangetekend tegen alle zaken waarbij het moord met voorbedachten rade betreft. Hierdoor verscheen Smith in 2020 opnieuw voor de rechter, volledig van plan om zijn doodvonnis te bestrijden. Op dit moment is het hoger beroep nog in behandeling bij de Hoge Raad.News4Jax over het hoger beroep van Donald Smith’s

Smith’s advocaat ging in beroep tegen zijn doodvonnis.

En wat de ouders van Perrywinkle betreft, haar vader Billy Jerreau wil de zaak afsluiten, terwijl haar moeder, die worstelt met het verlies van haar kind, heeft opgeroepen tot de executie van Smith. De andere twee dochters van Rayne Perrywinkle werden kort na de moord op Cherish bij haar weggehaald.

Perrywinkle zei in 2017 dat ze niet in staat was om een vaste baan te behouden, deels omdat mensen haar de schuld gaven van de brute dood van haar dochter en omdat ze rouwde. Haar andere twee dochters werden dat jaar door een familielid in Australië geadopteerd.

Ik wou dat ze maar een dag zouden voelen wat ze me hebben aangedaan” zei Perrywinkle over de ambtenaren die verantwoordelijk waren voor haar andere twee kinderen. “Het gaat niet alleen om mezelf” zei ze. “Cherish is hierin het grootste slachtoffer. Zij is het grootste slachtoffer.

Video van Maneul C.