Wie zijn de dochters van Poetin? Een glimp van hun geheime levens.

Een minnares van Poetin in Zwitserland

Ze liggen steeds meer onder vuur: de vermeende familieleden en geliefden van Vladimir Poetin. Alina Kabaeva, zogenaamd ‘de favoriete vrouw van Poetin,’ woont momenteel in Zwitserland. Ze is al bestookt met sancties door het VK, waar ze niet meer naartoe mag reizen en haar tegoeden bevroren zijn.

‘Herenig Eva Braun met haar Führer’

Verschillende burgerinitiatieven in Europa eisen dat ze het land wordt uitgezet. ‘Het wordt tijd dat je Eva Braun herenigt met haar Führer,’ luidt hun krachtig geformuleerde petitie. De Daily Mail zegt dat er meer dan 63.000 handtekeningen onder staan.

Zwitserland doet al mee met sancties

Volgens de petitie moet Zwitserland kleur bekennen. Het land doet mee met de sancties tegen Poetin, dus waarom treedt het niet op tegen zijn minnares en hun kinderen in eigen land?

Heeft Poetin eigenlijk kinderen?

Vladimir Poetin heeft nooit publiekelijk toegegeven dat hij kinderen heeft. Media als The Daily Mail en Metro stellen dat het algemeen bekend is dat hij twee dochters heeft met zijn ex-vrouw.

Eerste kind met ex-vrouw Lyudmila Putina

Maria Faassen is het eerste kind van Poetin en de oudste dochter van twee die hij deelt met zijn ex-vrouw, Lyudmila Putina. Ze is nu 36 jaar oud en haar ouders zijn in 2013 gescheiden. Ze waren 30 jaar getrouwd.

Maria Faassen

Maria – geboren als Maria Vladimirovna Putina en ook bekend als Maria Vorontsova – is vernoemd naar de moeder van Poetin, Maria Ivanovna Shelomova, zegt de Daily Mail.

Werkt samen met pa

Maria is een jonge wetenschapper. Ze studeerde geneeskunde aan de Staatsuniversiteit van Moskou en werd daarna endocrinoloog. Bloomberg beweert dat ze ook de vertrouwde adviseur van haar vader is op het gebied van genetische manipulatie, met het argument dat het bewerken van menselijk DNA in de particuliere sector moet worden verboden. Het zou beperkt moeten worden tot de staatslaboratoria, vinden Maria en haar vader.

Poetin is een grootvader

Dat klopt, de Russische president is een grootvader. Maria trouwde met de Nederlandse zakenman Jorrit Faassen en ze hebben samen een kind.

Waar woont de dochter van Poetin?

Maria, haar man en kind woonden in Nederland totdat controverse haar ertoe bracht te vertrekken. Volgens de New York Post voelde het stel zich erg ongemakkelijk in Nederland na de crash van de MH17 in 2014. Een Russische raket, geleverd door het leger van haar vader, zou de vlucht met 193 Nederlanders uit de lucht hebben geschoten.

Poetins vermeende tweede dochter: Katerina

Katerina Tikhonova werd eigenlijk geboren als Yekaterina Vladimirovna Putina. Later veranderde ze haar achternaam in Shkrebneva – de naam van haar grootmoeder van moederskant, aldus de Daily Mail.

Wiskundige

Volgens de Daily Mail werd Poetins tweede kind geboren in 1986. Katerina is nu in de dertig en is directeur van het instituut voor wiskundig onderzoek van complexe systemen aan de Staatsuniversiteit van Moskou.

Danseres

Verrassend genoeg lijkt ze echter beter bekend te staan om haar succes als rock ‘n roll-danser.

Rock-‘n-roll

Katerina was de vice-president voor expansie en marketing bij de World Rock and Roll Confederation, meldt de Daily Mail. De organisatie is verantwoordelijk voor internationale wedstrijden in de discipline.

Dochters Poetin ‘niet betrokken’

Volgens de Washington Post zei Poetin in 2015 dat zijn dochters “niet betrokken zijn bij zaken of politiek”.
“Mijn dochters wonen in Rusland en hebben alleen in Rusland gestudeerd. Ik ben trots op ze”, zei hij. “Ze spreken vloeiend drie vreemde talen. Ik praat met niemand over mijn familie.”

Andere vermeende dochters van Poetin

Behalve deze twee dochters zijn er echter nog meer vrouwen die aan de Russische president worden gelinkt.

Wie is het vermeende derde kind van Poetin?

Luiza Rozova (ook bekend als Elizaveta Krivonogikh), nu 18 jaar oud, is vermoedelijk het derde kind van Poetin, zo meldt de Daily Mail. Ze is nooit formeel erkend door de Russische president.

Haar moeder heeft de beweringen nooit bevestigd

Luiza’s moeder, Svetlana Krivonogikh, heeft ondanks de vele geruchten nooit beweerd dat Poetin de vader was van haar dochter. Poetin ook niet. Het is echter opvallend dat Krivonogikh, die als schoonmaakster werkte, binnen opmerkelijk korte tijd multi-miljonair en een van de rijkste vrouwen van het land werd, aldus de Daily Mail.

Trollen na de invasie

Luiza had een aanzienlijke Instagram-aanhang (84.000 volgers), vooral vanwege de bekendheid van haar ‘geheime’ vader en haar grote hoeveelheden geld. Dat veranderde echter allemaal toen de Russische invasie van Oekraïne begon, zegt Metro. Ze heeft haar account nu afgesloten omdat trollen haar lastigvielen vanwege de oorlog.

Een pauze op sociale media

Luiza postte vooral over mooie reizen en ook over haar modelabel. De 18-jarige student, die volgens Metro in Sint-Petersburg, de geboorteplaats van Vladimir Poetin, woonde, nam een pauze op de sociale media toen de commentaren over de Russische invasie begonnen.

Kritiek vanwege haar vader

Sommigen hebben haar publiekelijk verdedigd op Instagram en zeiden dat ze “er niets aan kan doen dat ze een gekke vader heeft.” Anderen hebben haar bekritiseerd: “Ze zwijgt omdat ze weet dat als ze een slecht woord tegen papa zegt, ze niet langer het grote geld, appartementen en dure dingen zal krijgen.”

Heeft Poetin een vierde dochter?

De Daily Mail meldt dat de president naar verluidt zelfs meer kinderen heeft dan de drie hier genoemde vrouwen. Rozova is waarschijnlijk niet zijn jongste dochter.

Een controversiële relatie

Zoals eerder beschreven, heeft Poetin volgens de Daily Mail een relatie met Alina Kabaeva. Ze is een atleet met de bijnaam “Ruslands meest flexibele vrouw.” Over hun vermeende relatie is altijd veel controverse geweest.

De Olympiër en haar mysterieuze man

De Olympische turnster en de Russische president werden vele malen samen op de foto gezet. Er zijn al jaren geruchten dat ze een stel zijn. Volgens de Daily Mail sprak Kabaeva ooit over “een mysterieuze man van wie ze zei dat ze ‘heel veel houdt’.”

Heeft ze kinderen met Poetin?

Alina was, heel duidelijk, zwanger in 2015. Velen speculeerden dat het een kind van Poetin was. De BBC schrijft dat ze in 2019 een tweede kind kreeg, waarschijnlijk ook met Poetin. Volgens roddelpagina PageSix en de New York Post heeft het stel echter vier kinderen samen: een tweeling (meisjes) en twee zoons.

Waar is de beroemde atleet nu?

Ondanks haar bekendheid als turnster, is Alina de afgelopen jaren niet meer in het openbaar gezien, meldt Metro. Ze zou zich “met haar kinderen verstoppen in een luxe Zwitsers chalet.”

Is ze (weer) zwanger van Poetin?

Volgens The Mirror en New York Post is Alina Kabaeva inmiddels wederom zwanger. Ze citeren Russische bronnen over het nieuws en voegen eraan toe dat Poetin haar grotendeels heeft genegeerd in deze “moeilijke tijd.” Kabaeva en haar kinderen zouden allemaal een Zwitsers paspoort hebben.

  • Bron: Showbizz Daily