‘De vraag is niet of Feyenoord gaat winnen, maar met hoeveel’.

Feyenoord kan zondag uitgroeien tot de grote winnaar in de top van de Eredivisie. De Rotterdammers hebben slechts een punt nodig tegen Excelsior om als koploper de WK-break in te gaan. 

Ajax speelde zaterdag gelijk bij FC Emmen (3-3) en PSV verloor van AZ (0-1), waardoor de bovenste drie clubs allemaal dertig punten hebben. Feyenoord staat nu bovenaan omdat het een wedstrijd minder heeft gespeeld en dus de minste verliespunten heeft. Maar vanwege het mindere doelsaldo moet Feyenoord minstens gelijkspelen om de koppositie vast te houden.

Unibet acht de kans levensgroot dat Feyenoord daarin slaagt. De weddenschap 1X, die duidt op een overwinning van de thuisploeg óf een gelijkspel, wordt niet eens aangeboden. Op basis van de quoteringen is het niet zozeer de vraag of Feyenoord gaat winnen van de stadsgenoot, maar met welke marge.

Tegenover een zege van de ploeg van Arne Slot staat een lage notering van 1.16. Met een 3-Way Handicap kan ook worden ingezet op een zege met minstens twee (1.34), drie (1.91), vier (3.15), vijf (5.75), zes (11.00) of zeven (23.00) doelpunten verschil. Ook de notering voor de weddenschap ‘Feyenoord wint en houdt de nul’ (1.95) ligt aanzienlijk hoger.

Santiago Giménez

Voor Santiago Giménez biedt de wedstrijd tegen Excelsior de laatste kans om zich te bewijzen voordat de WK-selectie van Mexico bekend wordt. Bondscoach Gerardo Martino zei deze week dat Giménez ‘maar weinig heeft gespeeld’ en daardoor lijkt de spits te moeten vrezen voor zijn plek. Het is nog de vraag of hij tegen Excelsior wel een basisplaats krijgt. Als dat gebeurt, en hij komt tot scoren, kun je 1.56 keer je inzet verdienen. Die weddenschap is niet geldig als Giménez buiten de basiself valt. 

  • Bron: Voetbal International