Kruidige Indiase viscurry met mango en rijst.

Een heerlijke curry vol met eiwitten, lekker veel rijke kruiden en door de combinatie van mango, vis en kokosmelk heeft deze curry een perfecte zoet-zout-smaaksensatie. Het recept heeft een vegetarisch en veganistisch alternatief.

INGREDIËNTEN VISCURRY VOOR 4 PERSONEN

300g kabeljauwfilet en 300g kabeljauw haas, in repen van 7 à 8 cm gesneden (Vegetarisch alternatief: Paneer, Indiase kaas. Veganistisch alternatief: tofu)
1 middelgrote rauwe groene mango, in lange stukken gesneden
2 middelgrote uien, fijngesneden
3 grote tomaten, gesneden in grote blokjes
6 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
2 el gember, geraspt of fijngesneden
6 el mosterdolie
1 tl mosterdzaadjes
2 tl zout
1 tl komijnzaadjes
1 tl fenegriekzaadjes
1 el kurkuma
2 el korianderpoeder
1 tl garam masala
1 tl chili poeder
200ml kokosmelk
150ml lauw water
2 el verse gehakte korianderblaadjes
5 limoenblaadjes
7 kerrieblaadjes

Bereidingswijze Indiase viscurry

  • Leg de gesneden vis in een diep bord.
  • Pak een kom en meng ½ el kurkuma en 1 tl zout.
  • Neem dit mengsel en wrijf de vis er goed mee in. Laat het vervolgens 7 minuten rusten.
  • Verhit 3 el van de mosterdolie op een hoog vuur in een koekenpan of wok. Bak de stukken vis 2 minuten per kant of tot ze lichtbruin zijn. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
  • Verhit de andere 3 el van de mosterdolie in dezelfde pan en voeg komijnzaadjes, fenegriekzaadjes en mosterdzaadjes toe. Laat ze 1 minuut bakken, tot ze beginnen te poppen of springen.
  • Doe daarna de gesneden uien en de rest van het zout erbij en bak ze totdat ze een lichtbruine kleur krijgen. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak het mengsel 2 tot 4 minuten.
  • Voeg de gesneden mango’s, chilipoeder, ½ el kurkuma en korianderpoeder toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de kokosmelk en het water toe en roer het mengsel. Dek daarna de pan af met een deksel. Laat het geheel ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur staan.
  • Voeg de tomaten toe, samen met de garam masala en curryblaadjes. Roer goed en voeg daarna de kabeljauw toe. Doe de deksel weer op de pan en laat de curry nog even 4 minuten op laag vuur koken.
  • Garneer de viscurry met verse korianderblaadjes. Serveer met rijst. Smakelijk!
  • Bron: Holistik

De beste recepten voor koolhydraatarme ovenschotels. Lekker en gezond! Tijdelijk met 64% korting voor slechts € 17,-

X