Lichaam moeder vermoorde Gino (9) in woning gevonden

De moeder van de ontvoerde, gedrogeerde, misbruikte en gedode Gino van der Straeten (9) is overleden.

Haar lichaam werd dinsdagavond in een woning aan de Gildenweg in Maastricht gevonden. Dat bevestigt een woordvoerster van de familie. “Ze is door de zaak rondom Gino eraan onderdoor gegaan.”

Geen misdrijf

Een woordvoerster van de politie bevestigt dat een overleden persoon is aangetroffen in het huis. Er is volgens de politie geen sprake van een misdrijf. De politie doet ‘uit piëteit’ geen verdere mededeling over deze zaak. Bericht gaat verder na de advertentie.

Ontvoering

Gino werd op 1 juni dit jaar ontvoerd uit een speeltuintje in Kerkrade. In deze plaats logeerde hij tijdelijk bij zijn oudere zus. Honderden mensen hielden grote zoekacties in Kerkrade en Landgraaf naar het jongetje. Na drie zenuwslopende dagen werd zijn lichaam in Geleen teruggevonden. Enkele dagen later werd Donny M. (22) opgepakt. Niet veel later wees hij aan waar het lichaam van Gino lag. De politie vond Gino vervolgens op een steenworp afstand van de woning van de verdachte, achter een uitgebrande woning in de wijk Landgraaf in Geleen.

Zitting

In de rechtbank in Maastricht vindt op 5 december de tweede pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Donny M. uit Geleen.

bron 1Limburg

Deel dit artikel