Pedohunters in goed daglicht bij Editie NL

Jonathan Oostenbrink
Vanavond was ik namens Pedofielontmaskerd.nl te zien op Editie NL met een goed interview. In dit interview kon ik mijn kant van het verhaal over pedohunting delen en uitleggen waarom ik het belangrijk vind dat er pedohunters zijn. Hieronder ziet u het interview. De beelden zijn terug te zien op Editie NL van 28-09-’21.
Interview
Onder de advertenties gaat het artikel verder.


Aangezien ik begrijp dat RLT niet alles kan uitzenden, wil ik in dit artikel nog wat extra toelichting geven.
Bij Pedofielontmaskerd.nl start ons werk door op verschillende chatsites profielen aan te maken. Al vrij snel worden we dan door veel verschillende mannen benaderd. De mannen willen met ons praten en zijn benieuwd naar onze leeftijd. Ook wanneer hen verteld is dat degene waarmee ze chatten bijvoorbeeld 12 jaar oud is, schrikken de mannen niet af, de gesprekken gaan door. Vervolgens geven de mannen al snel een seksueel tintje aan het gesprek. Ze stellen seksueel getinte vragen en willen afspreken. Zodra de betreffende mannen deze vraag gesteld hebben maken wij een afspraak. Op locatie confronteren wij de persoon in kwestie met zijn eigen gedrag met als belangrijkste doel dat de persoon gaat inzien dat zijn gedrag niet door de beugel kan en dat er hulplijnen mogelijk zijn zoals bijvoorbeeld ‘Stop it now’.


https://downloaders.stopitnow.nl/
Video van Maneul C.
Al onze beelden zijn geblurd met als doel dat deze persoon niet ‘gestraft’ wordt door de media en omgeving voordat hij veroordeeld is door de rechter. We willen dit voorkomen aangezien dit door de rechter kan worden meegenomen in de strafzaak en zelfs voor strafvermindering kan zorgen. Bij Pedofielontmaskerd.nl staat voorop dat wij binnen de grenzen van de wet handelen, dat er geen sprake is van uitlokking, dat de verdachte door een rechter veroordeeld kan worden en er passende hulpverlening wordt geboden.
In de zaak in Utrecht hangt de Amsterdamse verdachte 3 jaar cel boven het hoofd. Het is nog afwachten wat zijn daadwerkelijke straf zal zijn. De Officier van Justitie is in deze zaak van mening dat er in ieder geval geen sprake is van uitlokking en dat er binnen de grenzen van de wet is gehandeld. Dat is positief en hopelijk zullen er veel van dit soort zaken volgen dankzij pedohunting. De eis van 3 jaar is in deze zaak niet alleen voor de zaak van de pedojagers maar ook voor verkrachting in 2019 en het bezit van kinderporno.
Pedohunters blijven niet altijd binnen de grenzen van de wet waardoor er strafvermindering plaatsvindt of er soms helemaal geen vervolging mogelijk is. Ik denk echter dat dit voorkomen kan worden als er een goede samenwerking is tussen de politie en pedojagers. Zoals de pedohunters in gemelde Utrechtse zaak en wij, maar natuurlijk vele andere hunters met ons, werken kan er een goede veroordeling plaatsvinden, vele handen maken nu eenmaal licht werk.
De politie is al twee keer bij mij langs geweest met het advies om te stoppen met Pedofielontmaskerd.nl. Ik heb hen gevraagd om een samenwerking aan te gaan waarop ik te horen kreeg dat ik contact moest opnemen met de zedenpolitie. Ik moet tot op de dag van vandaag nog teruggebeld worden door hen.
Vandaag was in ieder geval een lichtpuntje, hopelijk zullen er nog vele volgen.
Jonathan Oostenbrink,
Pedofielontmaskerd.nl