Rechtszaak tegen KLM om geld voor geannuleerde tickets.

Claim van € 800,00 per persoon.

De Consumentenbond heeft KLM voor de rechter gesleept omdat honderden klanten van het failliete reisconcern D-Reizen nog altijd op het geld wachten van hun geannuleerde KLM-tickets. Het gaat om vluchten die werden geschrapt tijdens de coronaperiode.

De luchtvaartmaatschappij zou aansprakelijk zijn voor de schade die neerkomt op gemiddeld 800 euro per persoon. Volgens de belangenbehartiger van consumenten hebben passagiers van wie de vlucht is geannuleerd het recht om hun geld terug te krijgen.

Faillissement D-Reizen

Maar KLM betaalde het geld voor de reizigers terug aan het reisbureau waar ze hun ticket hadden geboekt. In het geval van D-Reizen zorgde dat voor problemen. Het bedrijf stortte dat geld niet terug aan de klanten maar ging failliet.

De Consumentenbond hamert erop dat de passagiers nog altijd recht hebben op terugbetaling door de luchtvaartmaatschappij. Maar KLM weigert dit. 

“KLM meent dat zodra wij de ticketkosten hebben gerestitueerd aan de rechthebbende of aan een door de rechthebbende aangewezen vertegenwoordiger (in dit geval D-Reizen, die wij maanden voor het faillissement al hebben terugbetaald), wij volledig en op tijd hebben voldaan aan onze wettelijke verplichtingen”, laat een woordvoerder weten. 

Dagvaarding verstuurd

“Deze rechtszaak komt niet uit de lucht vallen”, stelt Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar in een toelichting. Eind augustus verloor KLM al een rechtszaak bij de kantonrechter die was aangespannen door een individuele reiziger. De luchtvaartmaatschappij heeft hoger beroep ingesteld tegen deze uitspraak. 

  • Bron: RTL Z