Speciaal voor de single mama

Je bent een single mama en op zoek naar een partner. Daarbij houd je niet alleen rekening met jezelf, want het aller belangrijkste is jouw kind. Als alleenstaande moeder heb je het al druk genoeg. En het vinden van een leuke partner kost tijd.

Zeker als je dan nog moet ontdekken of jouw nieuwe crush wel van kinderen houdt. Verloren tijd die je als moeder veel nuttiger kunt besteden. Ontdek daarom in dit artikel een goede datingsite voor jou als alleenstaande moeder.

Waarom zou je online daten als single mama?

Het voordeel van online daten voor een single mama is dat er verschillende datingwebsites zijn die zich specifiek richten op alleenstaande papa’s en mama’s. Op jouw online profiel kan je direct vermelden dat je een alleenstaande moeder bent of je kunt een foto gebruiken waar jij en je kind(eren) samen op staan. De mannen die interesse in je hebben weten van tevoren waar ze aan toe zijn, waardoor je minder snel vervelende reacties krijgt.

Tips tijdens jouw date ervaring als single mama:

1. Vertel jouw date eerlijk wat je ervan vond

Je hebt een leuke date gehad. Gezellig gepraat en je kijkt terug op een leuke avond.. maar je mist de klik die je zoekt bij een partner. Aan het einde van jullie date spreken jullie af dat jullie morgen weer contact met elkaar hebben. Doe dit dan ook, maar wees daarbij eerlijk. Vertel op een nette manier wat jouw ervaringen waren. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig veel tijd steekt in een date waar eigenlijk geen toekomst in zit en voor de ander ook duidelijk maakt hoe jij erin staat.

2. Stel jouw grenzen vast en maak ze bespreekbaar

Als single mama heb je al de nodige levenservaring achter de rug. Let op dat het feit dat je een single moeder bent voor sommige mannen een boterbriefje kan zijn om gelijk all the way te gaan. Maak bespreekbaar wat jouw grenzen zijn en wanneer jij er zelf klaar voor bent om met een man een volgende stap te zetten. Als je een partner vindt waarmee je dit goed kan bespreken, en die oprecht naar jouw grenzen luistert, dan zit je goed. ‘Mag ik je zoenen?’ Misschien ouderwets, maar zo passend en oprecht!

Lees ook: Mannen met dit sterrenbeeld zijn de ideale schoonzoon.

3. Betrek jouw kinderen erbij

Kinderen hebben vaak meer door dan dat je denkt. Als je met vlinders in jouw buik net als een verliefde puber over straat loopt, dan is de kans groot dat jouw kinderen ook iets door krijgen. De keus wanneer je een nieuwe partner voorstelt aan jouw kinderen is altijd lastig. Je wilt niet te hard van stapel lopen maar ook niet al zover ik jouw relatie zijn dat je op het punt staat om samen te gaan wonen. Dit kan voor jouw kinderen te snel en te veel zijn. Een tip van een moeder: houd de eerste ontmoetingen kort en compact. Gewoon een keer koffie drinken.

Succesvolle datingsites voor alleenstaande ouders

Het is tijdrovend om als single mama zelf op zoek te gaan naar een goede datingsite. Tijd die je veel beter kunt besteden, want je hebt het al druk genoeg. Om jou als single mama een handje te helpen hebben wij deze selectie al voor jou gedaan en de allerbeste datingsite voor alleenstaande mama’s voor jou gevonden. Schrijf je snel in bij dé datingsite voor alleenstaande mama’s!

Succesverhalen

We hebben maar heel kort gechat hier op de site. Toen hebben we telefoonnummers uitgewisseld en al gauw een date gepland. Een heerlijk avondje bioscoop gedaan. Was een zeer geslaagd avondje en we zijn nu heel gelukkig met elkaar. Hij kan gelukkig ook heel goed overweg met mijn dochtertje uit mijn vorige relatie. We zijn nu al bezig met plannen te maken om te gaan samenwonen.

Anja & Marco

Alles begon met voorzichtige chatberichten naar elkaar. Elke dag opnieuw hadden we het naar onze zin op de chat, nooit moeten zoeken naar onderwerpen om over te praten, uren vlogen voorbij. Ons eerste afspraakje ging als een trein voorbij en werd bezegeld met een eerste kus. We hebben elkaar sindsdien nog amper losgelaten. We vinden allebei dat ‘houden van’ geen vanzelfsprekendheid is maar iets waar je elke dag aan moet werken. Wat is het fijn om een zielsverwant te hebben, iemand waarmee je terug in de toekomst durft te kijken.

Peter & Liesbet

Lees ook: Het aantal zaadcellen bij mannen neemt wereldwijd steeds sneller af.

Via deze website kwam ik in contact met een heel leuke dame. Eerst nam ik het niet te serieus maar al snel, nadat we zijn gaan bellen, bleek dat we een heel leuke klik hebben. Nu zijn we smoorverliefd en gaan we de feestdagen samen doorbrengen! Spannend…

Bart & Bolanle

Ik reageerde op iemand uit de omtrek, want je wilt het liefste natuurlijk iemand uit de buurt. Maar ja ze stond onder Hoorn maar woonde in Medemblik. Vanaf Volendam is het een half uur rijden. Dit is prima te doen. Mijn vriendin heeft 2 meiden van 3 en 8 jaar en daarom zagen wij elkaar in het begin eerst 1 keer per week. Nu ik ook kennis gemaakt heb met de kinderen gaan we mekaar al meer zien en doen ook leuke dingen met de kinderen. Dankzij deze site ben ik eindelijk een leuke partner tegengekomen en we zijn nu al 4 maanden samen. Ik vind het een aanrader voor iedereen want rond je 40ste kom je toch niemand meer tegen in het uitgaansleven.

Kees & Angela

Na enige tijd als single mama vond ik het tijd om op zoek te gaan naar een leuke partner. Ik maakte een profiel aan op de site en kletste zo af en toe eens met wat leuke mannen. Van een echte date kwam het eigenlijk niet totdat daar ineens een mailtje van Mark in mijn mailbox stond. Weinig woorden, maar genoeg om een mail terug te sturen! En van het een kwam het ander, we zijn wezen daten, was heel gezellig en inmiddels zijn we al weer geruime tijd een stel! Alles lijkt gewoon te kloppen, geluk op latere leeftijd is dus zeker nog mogelijk! We praten over samenwonen, trouwen en wie weet wat de toekomst nog meer mag brengen, dus ons geluk kan niet op!

Marja & Mark

Ik had me net op de site aangemeld. Ik zag een leuke man en klikte op het profiel. Ik dacht vervolgens…ach, komt later wel. Tot ik een berichtje kreeg van hem, waarom ik geen berichtje had achter gelaten. Ik dacht toen; wat kan het kwaad, laat ik maar lid worden en het risico nemen. En ja hoor! Gelukkig maar! Wat een droomprins!

Judith & Ulrik