Is jouw sterrenbeeld Steenbok? Dan zijn deze eigenschappen vast héél herkenbaar.

Ook als je het teken Steenbok ergens anders in je horoscoop hebt staan, zul je deze eigenschappen (deels) herkennen.

Bij ieder sterrenbeeld horen andere eigenschappen die gunstig of ongunstig kunnen zijn. Dat geldt dus ook voor jou, Steenbok! Dat wil echter niet zeggen dat deze eigenschappen ook altijd – automatisch – op jou van toepassing zijn. Dat kan alleen jij zelf (en oké, je omgeving ook) bepalen. Benieuwd naar die eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok? Komen ze.

Steenbokken staan absoluut bekend als de bosses van de dierenriem. Dit teken is erg ambitieus en denkt altijd aan the next best thing. Hierdoor kun je de neiging hebben om (te) streng te zijn voor jezelf. Jezelf af en toe pushen om van de bank op te staan om even een rondje te gaan lopen? Helemaal prima. Jezelf na iedere lange werkdag nog dwingen om te werken aan je goals and dreams? Niet oké!

Steenbok is een aardeteken. De heersende planeet van Steenbok is Saturnus, en het standaard huis is het tiende.

Omdat Steenbok een aardeteken is, is het voor hen belangrijk om zekerheid te hebben. Ze lopen zelden achter de feiten aan, omdat ze het prettig vinden om overal op voorbereid te zijn. Steenbok is een super verantwoordelijk teken. Ze houden niet van onvoorbereid in het leven staan, en brengen daardoor ook maar al te graag structuur in hun leven aan. De typische Steenbok-grapjes (over dat ze niet weten hoe ze lol moeten maken, en altijd maar wat ‘stijfjes’ zijn) zijn natuurlijk wat overdreven, maar er zit wél een kern van waarheid in. Steenbokken zijn immers nogal serieus, maar je zou het ook kunnen zien als toewijding. Op dat gebied kunnen andere tekens nog heel, heel veel leren van Steenbok!

Positieve eigenschappen Steenbok

Intelligent
Kalm
Gezaghebbend
Standvastig
Behulpzaam

Negatieve eigenschappen Steenbok

Te ambitieus
Wil altijd de controle
Wijst anderen graag op de waarheid (ook al stelt dat ze teleur)
Te serieus

  • Bron: Cosmopolitan