Is jouw sterrenbeeld Weegschaal? Dan zijn deze eigenschappen vast héél herkenbaar.

Ook als je het teken Weegschaal ergens anders in je horoscoop hebt staan, zul je deze eigenschappen herkennen.

Bij ieder sterrenbeeld horen andere eigenschappen die gunstig of ongunstig kunnen zijn. Dat geldt dus ook voor jou, Weegschaal! Dat wil echter niet zeggen dat deze eigenschappen ook altijd – automatisch – op jou van toepassing zijn. Dat kan alleen jij zelf (en oké, je omgeving ook) bepalen. Benieuwd naar die eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal? Komen ze.

Weegschaal verbindt mensen en is all about samenwerking. Weegschalen staan erom bekend echte teamplayers te zijn. Weegschaal kan goed luisteren, zich goed in anderen inleven en situaties van verschillende kanten bekijken.

Weegschaal is een luchtteken. De heersende planeet van Weegschaal is Venus, en het standaard huis is het zevende.

Dit heeft ook een andere kant. Zo kan het voor een Weegschaal heel moeilijk zijn om een eigen standpunt in te nemen, waardoor het heel lastig wordt om keuzes te maken. Op het moment dat je zegt wat je denkt, voor jezelf opkomt of grenzen aangeeft, kan dat verhoudingen verstoren.

Weegschaal is het teken van harmonie en relaties. Het staat daarnaast bekend om een goede smaak, elegantie, charme en een oneindige zoektocht naar schoonheid en – daar heb je ‘m weer – harmonie. Een Weegschaal zal er altijd alles aan doen om naar ieders kant van het verhaal te luisteren en zal altijd alle mogelijke opties overwegen. Dat heeft zo z’n voordelen (bemiddelen is een groot talent van de Weegschaal) maar kan ook besluiteloosheid veroorzaken. Weegschalen gaan confrontatie ook maar al te graag uit de weg. Zij hechten veel waarde aan een goede sfeer en doen liever zelf concessies dan dat ze anderen dit laten doen. Emoties uiten en boos worden is voor een Weegschaal heel lastig. Je zou kunnen zeggen dat dit teken allergisch is voor alles wat met confrontatie te maken heeft.

Positieve eigenschappen Weegschaal

Charmant
Teamplayer
Rechtvaardig
Direct
Aardig
Beschaafd

Negatieve eigenschappen Weegschaal

IJdel
Oppervlakkig
Materialistisch
Lui
Kan slecht alleen zijn
Oordeelt snel
Besluiteloos

  • Bron: Cosmopolitan