Twaalf jaar cel en tbs voor turnleraar die Esmee (14) doodde

Turnleraar Olivier van de G. heeft een celstraf gekregen van twaalf jaar en tbs met dwangverpleging voor het doden van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude.

De rechter acht bewezen dat er sprake is van doodslag en dat hij Esmee’s lichaam heeft weggevoerd. Ook heeft hij ontucht gepleegd met het meisje. Bovendien had Van der G. kinderporno in bezit. Afschuwelijke wijze

Volgens de rechter heeft Van de G. ‘op afschuwelijke wijze een einde gemaakt aan het leven van een 14-jarig meisje’. Desondanks is Van de G. niet schuldig bevonden aan moord, omdat hij geen voorbedacht plan had om Esmee te doden.Volgens deskundigen is Van de G. verminderd toerekeningsvatbaar en is er een groot gevaar voor herhaling. De rechter legt hem daarom ook tbs met dwangverpleging op. “Het is onverantwoord om u zonder behandeling terug te laten keren in de maatschappij”, zei de rechter.

Eis 14 jaar en tbs

Tegen de turnleraar was veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.Het lichaam van Esmee werd op 31 december door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden.

Gewurgd

De turnleraar heeft toegegeven dat hij een seksuele relatie had met het meisje en dat zij bij hem thuis in Leiden kwam.Op 30 december kregen ze volgens de verdachte ruzie. De turnleraar zou haar in die ruzie gewurgd hebben, maar Van de G. zegt zich dit moment niet te kunnen herinneren.Toen duidelijk werd dat Esmee vermist was, is de politie die dag nog twee keer bij hem aan de deur geweest, maar Van de G. ontkende het meisje na de middag nog te hebben gezien.

bron: RTL Nieuws