Tweede overval binnen een dag in Apeldoorn, nu op cafetaria in wijk De Maten.

De politie zoekt in Apeldoorn naar een man die zaterdagavond Cafetaria De Maat heeft overvallen. Agenten zouden met veel eenheden zoeken in de omgeving, nadat de dader te voet zou zijn gevlucht. Eerder op de dag werd aan de andere kant van de stad al een Kruidvat overvallen.

Een via Burgernet verspreid signalement luidt: een licht getinte man met een lengte van 1,70 meter. Hij wordt rond de 35 jaar geschat. De verdachte draagt zwarte schoenen met een witte zool. Geadviseerd wordt de politie te bellen bij zicht op de vermoedelijke overvaller.

In het cafetaria op de Imkersplaats zijn al verklaringen opgenomen van het personeel en van getuigen. Niemand raakte gewond tijdens de overval. Het is nog onduidelijk waar de dader mee heeft gedreigd en of er wat is gestolen. De omgeving bij het winkelcentrum is ruim afgezet met linten voor het onderzoek. ,,Had het personeel maar geschreeuwd, dan had ik die overvaller een knal gegeven en in de koelcel gelegd”, zegt een medewerker van het naastgelegen restaurant Midas.

De politie is met veel eenheden in de wijk aanwezig en op zoek naar de dader. Een aantal van hen draagt kogelvrije vesten.

Vanochtend vond er ook al een overval plaats in Apeldoorn, toen bij de Kruidvat op winkelcentrum Anklaar. Dat ligt aan de andere kant van de stad. Bij die overval stapte een persoon het filiaal binnen, dwong de medewerkers om geld waar klanten bij waren en vertrok met een nog onbekende buit. Een dader is nog niet aangehouden.

  • Bron: de Stendor