Verhaal van Joline uit Zwolle.

De inmiddels 23 jarige Joline woonden als 6 jarig meisje bij haar zus in de Timorstraat te Zwolle. Haar moeder en zus werkten veel en haar broer was veel buiten.

Naast het gezin woonden de op het oog lijkende hele vriendelijke mensen Manuel en Karin waar Joline vaak was dagjes mee wegging of film bij keek. Zo ook die dag die normaal begon, Joline ging naar de buren waar op dat moment buurvrouw Karin niet thuis was wat Joline niet erg vond want Manuel was ook altijd erg lief.

Joline en Manuel zouden een film kijken die Joline mocht uitzoeken uit de films die op zijn slaapkamer stonden. Het werd de film Super Men en Manuel stelde voor om de film in bed te kijken. Als klein meisje vond Joline dat leuk want thuis hadden ze geen tv op de slaapkamer.

Het ging goed totdat Manuel zijn broek uitdeed en de 6 jarige Joline hem moest betasten en daarna betaste hij haar, daarna ging zoals Joline het noemt het licht voor haar uit en ging het licht pas weer aan toen ze onder de douch stond.

Moedig dat je je verhaal wilt doen, wat gebeurde er toen je thuis kwam?

Toen ik thuis kwam heb ik het aan mijn moeder verteld en zijn we gelijk naar het politie bureau gegaan om aangifte te doen. Toen ze mij vragen stelden over geslachtsdelen en moest ik vertellen wat er gebeurd was maar omdat ik een black out kreeg zeiden ze dat er te weinig bewijs was en kreeg mijn moeder de boodschap mee dat ze niet voor enige rechter mocht spelen omdat ze dan opgepakt zou worden en haar kind uit hui geplaatst zou worden, dus mijn moeder kon niks.

Toen we thuis kwamen probeerden we het normalen leven op te pakken. Doordat mijn moeder vroeger hetzelfde had meegemaakt was het voor mijn moeder heel moeilijk om er over te praten. Ze was er wel voor mij als ik ‘s nachts huilend wakker werk.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik een paniek aanval kreeg..

toen mij broer supermen ging kijken.

Ook heb ik een keer een zak over mijn hoofd gebonden omdat ik op tv had gezien dat je op die manier zelfmoord kon plegen want ik wou er niet meer zijn. Mijn moeder is gelijk opzoek gegaan naar een andere woning, we hadden geluk en konden snel verhuizen.

LEES MEER>>

Hoe was het voor jullie als gezin dat de politie vond dat er te weinig bewijs was en de dader er dus ongestraft mee weg kwam?

Het was voor ons ontzetten moeilijk, want je denkt dat de politie je bescherming zal bieden maar dat deden ze niet je voelt je dan zo machteloos. Het is zo oneerlijk hoe het werkt, hij leefde gewoon zijn leven verder en ik kwam hem nog regelmatig tegen waarna het dan altijd mis met mezelf ging en ik in mezelf begon te snijden. op een gegeven moment ben ik in therapie gegaan en ging het wat beter al bleef het natuurlijk lastig om hem tegen te komen. Mijn broer hielt zich er niet echt mee bezig en me zus week geen moment meer van mijn zijde.

Wat het nog erger maakt is dat de dader jullie buurman was en jullie dus regelmatig met hem geconfronteerd werden, hoe was dat voor jullie?

Ik durfde bijna niet naar buiten en mijn moeder en zus haalden en brachten mij elke dag van en naar school. Iedere keer als ik hem zag raakte ik in paniek en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo.

Hoe was het voor jou dat je het filmpje van pedofielontmaskerd.nl voorbij zag komen en de dader die jou dit heeft aangedaan herkende?

Het was voor mij een mix van verdriet en vreugde. Ik ben zo ontzettend blij dat de waarheid over deze man eindelijk boven water is en aan de andere kant komt er weer van alles boven en blijft het moeilijk om hem te zien. Ik heb PTSS en heb moeite om mijn gevoel te uiten maar ik heb nu na 17 jaar eindelijk het gevoel dat ik het kan afsluiten.