Zweetvlekken verwijderen uit kleding, doe je zo!

Iedereen probeert het te voorkomen, maar helaas kan je er soms echt niks aan doen, namelijk zweetvlekken in je kleding. Dit is erg vervelend, en al helemaal als het net bij je goede shirtjes gebeurd. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze vlekken uit je kleding te krijgen.

Tips om zweetvlekken te voorkomen

Voordat we gaan vertellen hoe je de zweetvlekken uit je kleren krijgt, is het altijd beter om die nare vlekken te voorkomen.

  • Er zijn heel veel verschillende soorten deodoranten, kies degene die het beste bij jou werkt.
  • Heb je de juiste deodorant gekozen, zorg dan dat je de deodorant altijd goed laat opdrogen voordat je je kleren aantrekt.
  • Heb je flink gezweet? Zorg er dan voor dat je dat kledingstuk direct wast. Door dit direct te doen zorg je ervoor dat de vlekken niet hardnekkig worden.
  • Voor het wassen kun je de zweetvlekken insprayen met een mengsel van water en azijn. Zo gaan de vlekken er sneller uit.
  • Mocht je toch nog gele vlekken spotten na het wassen, stop deze dan niet in de droger. De droger zorgt er juist voor dat de vlekken hardnekkig worden.

Tip: last van overmatige transpiratie? Syneo 5 deodorant werkt tot en met vijf dagen lang tegen een onaangename zweetlucht.

Zweetvlekken verwijderen uit kleding

Er zijn een aantal verschillende manieren om de vlekken uit je kleren te krijgen. Hieronder staan een aantal van deze manieren uitgewerkt.

Baking soda

De eerste manier om zweetplekken uit je kleding te krijgen is door gebruik te maken van baking soda. Meng baking soda en water met elkaar, zodat er een pasta ontstaat. Wrijf vervolgens deze pasta over de vlekken en laat dit voor ongeveer twee uur intrekken. Breng hierna wat wasmiddel aan op de vlekken en wrijf dit ook goed in. En tot slot was je het kledingstuk op een normale manier. Je zal zien dat de vlek verdwenen is.

Ammoniak

Ammoniak kun je prima gebruiken voor het verwijderen van zweetvlekken. Ammoniak ruikt niet lekker en is dan ook zeker niet gezond. Dus als je ammoniak gaat gebruiken, zet dan even een raam open. Meng ammoniak dan ook nooit met andere wasmiddelen, want als je deze gassen inademt is dat erg slecht voor je gezondheid. Meng de ammoniak met een half kopje water en dep het mengsel met een washandje op de vlek. Laat dit dan ongeveer een uur inwerken. Tot slot kan je het kledingstuk gewoon meewassen en de vlek zal weg zijn.

Citroen

Een citroen kan je ook prima gebruiken om zweetvlekken te verwijderen. Meng citroensap samen met water in gelijke hoeveelheid. Wrijf vervolgens dit mengsel over de vlek en laat dit weer even inwerken. Daarna kun je het kledingstuk op een reguliere manier wassen waarna de vlekken weg zijn.

Aspirines

Het klinkt in eerste instantie een beetje ongeloofwaardig, maar aspirines kunnen zweetvlekken echt verwijderen. Laat twee aspirines in een kopje met heet water oplossen. Vervolgens breng je dit mengsel op de vlekken aan en laat je dit een aantal uur intrekken. Tot slot kan je het kledingstuk gewoon wassen volgens het normale wasprogramma.

Schoonmaakazijn

De manieren die hierboven staan, zijn allen bedoeld voor witte kledingstukken. Helaas kunnen er in zwarte kledingstukken ook zweetvlekken ontstaan. Dit zijn dan vaak witte of grijze vlekken. Deze vlekken kun je gelukkig gemakkelijk verhelpen door het kledingstuk een paar uurtjes te laten weken in een emmer met koud water en wit schoonmaakazijn. Daarna kun je het kledingstuk gewoon wassen en de vlekken zullen weg zijn.

Succes met het verwijderen van zweetvlekken uit je kleding!